Cupping

Cupping is een methode waarbij een cup, gemaakt van plastic, wordt aangebracht op het huidoppervlak en vacuüm wordt gezogen door een pompje. Hierdoor gaat de huid omhoog staan. De kracht van vacuüm is zo sterk dat het de doorbloeding verbetert. De functie van deze methode is om Wind-koude uit het lichaam te verdrijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen.

Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen op deze manier vrij en worden direct afgevoerd via de poriën. De kracht van cupping is sterker dan massage; hierdoor heeft het een diepere werking en is het dus zeer effectief, met name bij spierspanning.

Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode tot donkerpaarse plek te zien zijn. Dit komt door het vacuüm trekken. Het is een normaal verschijnsel, dat na enkele dagen tot een week zal verdwijnen. In sommige gevallen voelt de huid beurs aan. Nadat de verkleuring is verdwenen, zal er verbetering in de symptomen optreden.

Het is belangrijk om het gecupte gedeelte van het lichaam warm te houden en veel water te drinken om de afvalstoffen af te voeren.

<< terug naar behandelingen