Behandelingen

Tijdens de eerste afspraak worden er door mij veel vragen gesteld om een inzicht in uw achtergrond en klacht te krijgen. Alle informatie die u geeft wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij wordt gevoeld hoe de conditie is van de meridianen, de pols en vaak de buik. Aansluitend wordt met de behandeling begonnen. Aan het einde van de sessie wordt uw reactie op de behandeling besproken. Het kan zijn dat u advies krijgt over uw eetgewoontes en/of lichaamsoefeningen.

Tijdens de Shiatsu behandeling kan ik naast Shiatsu gebruik maken van vele technieken, waaronder triggerpointtherapie, moxa, cupping, jin-shin do, de Dorn methode, manuele lymfedrainage, al dan niet in combinatie met kinesio-taping. Dit alles is afhankelijk van de klachten en pijnen, die zich tijdens de behandeling of het gesprek openbaren.

Indien de behandeling het toelaat, wordt er over de kleding heen gewerkt. Het is belangrijk om tijdens de behandeling loszittende katoenen kleding te dragen.

 

Klik op de onderstaande foto’s voor meer informatie over de desbetreffende behandeling.

Kinesio-taping
Moxatherapie
Cupping
Jin-shin do
Stoelmassage
Dorn methode voor rugcorrecties
Hooikoorts-taping
Triggerpoint Therapie