Dorn methode voor rugcorrecties

Heel veel mensen hebben rug en/of nekklachten. De Dorn methode kan de klachten verminderen of zelfs de oplossing zijn. Deze methode vindt zijn oorsprong in Duitsland en is genoemd naar de bedenker: Dieter Dorn. Op werkelijk simpele wijze wordt beenlengteverschil vastgesteld en opgeheven, bekken scheefstand gecorrigeerd en worden scheefstaande wervels rechtgezet (zonder ‘gekraak’).

Het uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte. Dit is een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Een beenlengteverschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben, maar kan ook ontstaan zijn doordat het heup-, knie- of spronggewricht (enkel) is gesubluxeerd (ruimte in het gewricht is ontstaan).

Tijdens de hele behandeling heeft u een actieve rol door te bewegen, terwijl de therapeut corrigeert. Door de beweging kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken. Er wordt alleen gemobiliseerd. Bovendien heeft deze methode zelfhulpoefeningen voor u, zodat u thuis actief en bewust mee kan werken aan een blijvend resultaat.

<< terug naar behandelingen