Hooikoorts-taping

Indien u last heeft van hooikoorts kunt u zich aan het begin van het seizoen, wanneer de klachten beginnen, op een bepaalde manier laten tapen. Hierdoor verminderen door de hooikoortsklachten sterk of ze blijven zelfs het hele seizoen weg. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tape methode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

Hoe kan Kinesio Taping bij hooikoorts werken?

Net zoals dat een bindweefselmassage invloed kan uitoefenen op segmentale relaties binnen het lichaam, heeft een behandeling met kinesio tape ook effect op de segmentale structuren. Het voordeel van tapen is dat het een 24- uurs behandelmethode is.

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. Ervaring leert dat 2-3 maal tapen in 1 seizoen voldoende is om met veel minder klachten de zomer door te komen. Velen hebben geen medicijnen meer nodig.

In het jaar erna kan deze methode weer herhaald worden. Bij sommige mensen blijven de hooikoortsklachten langer weg dan een jaar.

De Kinesiotape wordt aangebracht op de bovenrug en voorzijde van het lichaam, onder het sleutelbeen. De tape heeft een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Daarnaast prikkelt de tape het neurogene stelsel via de huid.

<< terug naar behandelingen