Jin-shin do

Jin-shin do (JSD), ook wel Shiatsu Release Techniek, is een zachte vorm van acupressuur die door middel van lichte aanraking op acupunctuurpunten de meridianen beïnvloeden. Het kan ingezet worden bij spanning, pijn, angst, depressie en woede en helpt deze te transformeren in energie die weer gaat stromen. Op deze manier brengt het je lichaam en geest weer in balans.

Het principe berust op het idee dat de energiehuishouding wordt verstoord. Bijvoorbeeld door de invloed van langdurige spanningen, chronische conflicten en andere vormen van druk. Hierdoor wordt energie op bepaalde plaatsen in het lichaam vastgehouden. De belemmerde energiestroom kan onder meer tot uiting komen in verhoogde spierspanning en spierpijnen, doorstromingsproblemen in de ledematen, lusteloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, etcetera.

De behandelingsmethode wordt uitgevoerd op circa 30 acupunctuurpunten van de 8 verbindingsmeridianen, in steeds wisselende combinaties. Door verbinding van twee punten wordt het evenwicht, oftewel de balans, Yin-Yang hersteld. Tijdens een Jin Shin Do-sessie houdt de behandelaar telkens twee acupunctuurpunten vast; door deze verbinding wordt de vastgezette energie weer gemobiliseerd.

De energie die hierbij vrijkomt, kan gebruikt worden om de oorzaak van de blokkade te achterhalen en te verwerken. Het ontladen en soepel functioneren van de behandelde punten is heel belangrijk voor lichaam, geest, emotie en psyche.

Deze vorm van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel. Uw spieren ontspannen, uw ademhaling wordt dieper, uw gedachten komen tot rust en uw energie neemt toe.

<< terug naar behandelingen