Moxatherapie

Moxatherapie is een techniek waarbij een staafje van het kruid Artemisia tot ontbranding wordt gebracht. Dit staafje wordt boven bepaalde punten op de meridianen gehouden tot de warmte naar binnen trekt. Dit is om de circulatie van bloed en qi (levensenergie) te stimuleren.

In 2010 promoveerde een fysiotherapeute aan het Erasmus MC op het effect dat moxabranden zou hebben op een stuitligging bij zwangerschap. Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je contact met me opnemen.

Aangezien moxa een sterk ruikende geur heeft, wil ik ook wel gebruik maken van een moxa-lamp. De moxa-lamp bestaat uit een infrarode lichtbron, die een keramiekplaat verhit. De in deze keramiekplaat aanwezige mineralen beïnvloeden de infraroodstraling, waardoor een betere therapeutische werking ontstaat. Hierdoor wordt de opname in de huid als erg natuurlijk en behaaglijk ervaren.
De zwarte plaat, in de kop van het apparaat, zendt golven uit die zich in het infrarode gebied van het lichtspectrum bevinden. Deze golven zijn identiek aan de warmtegolven die ontstaan tijdens het moxa branden.

Met een moxalamp bereik je zo ongeveer hetzelfde effect als met het branden van moxa; namelijk verwarmen. Het meest duidelijke verschil is dat er met deze lamp een veel groter gebied te behandelen is.

<< terug naar behandelingen